Castel Grand Vin 2021

kr. 639,00

Elegant og klassisk vin med dyb farve og en koncentreret og kompleks buket af brombær, krydderier og fine tanniner. Fløjlsagtig blødhed og lang behagelig finish. Lagret 16 mdr. på fransk eg.

På lager

AntalRabatpris
3 el. flerekr. 595,00 per enhed
Varenummer (SKU): 22312 Kategorier: , Tags: , , , , , , ,

Beskrivelse

Domaine du Castels flagskib. Elegant og klassisk vin med dyb farve og en koncentreret og kompleks buket af brombær, krydderier og fine tanniner. Vinen er afbalanceret med en fløjlsagtig blødhed og en lang behagelig finish. Kan med fordel hældes på karaffel inden servering. Lagret 16 måneder på franske egefade.

Det hele begyndte som ved en tilfældighed. I 1970’erne emigrerede Eli Ben Zaken, født i Alexandria i Egypten, med sin familie fra Milano til Israel. Med de små penge, han havde, købte han et stykke jord tæt ved Jerusalem. Eli byggede et hønsegård og plantede en frugtplantage med forskellige frugter. Den første vingård blev plantet i 1988 og det blev den første moderne vingård, der blev startet i Judean Hills. Selvom han var en nybegynder og pioner, var Eli en “meget seriøs amatør” – han sigtede mod de højeste, mest omhyggelige standarder  som vi kender i de fineste vinregioner. Den første høst blev kun 600 flasker, og Eli kaldte vinen “Grand Vin”. Siden gik det stærkt, og kvaliteten er helt i top. Vinen eksporteres nu til ca. 20 lande. Vingården har fået navnet “Castel” efter den nærliggende korsfarer fæstning.

Vinens specifikationer

Årgang: 2021
Område: Judean Hills, Israel
Vintype: Rødvin
Certificering: Kosher for Passover
Drue: Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot og Merlot
Alkohol: 14,5 % vol.
Volumen: 75 cl.

 

Yderligere information

Land

Årgang

Andet

, ,

Område

Drue

, , ,