Pelter Blanc de Blanc

kr. 419,00

Sprød og tør vin med aroma af ristet brød, æblecider og nødder. Vin fra udvalgte vinmarker i Galilæa og på Hermonbjergets sydvestlige skråninger.  En naturlig og blid mousserende vin, med en kompleks og imponerende smag og aroma.

På lager

AntalRabatpris
6 el. flerekr. 379,00 per enhed
Varenummer (SKU): 22217 Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Druerne håndhøstes fra udvalgte vinmarker i Galilæa og på Hermonbjergets sydvestlige skråninger. En mousserende, sprød og tør vin med aroma af ristet brød, æblecider og nødder. Druerne høstes i begyndelsen af ​​sæsonen, når sukkerniveauet er lavt og syren høj. Efter presning gennemgår druerne indledende gæring i en rustfri stålbeholder, indtil der opnås relativt lave alkoholniveauer. Vinen aftappes og gæres for anden gang over seks år på gær, der, når den aftappes, lægges på siden. Gennem årene forvandler gæren sukkeret til alkohol og skaber en naturlig og blid bobler. Den lange lagring på gæren giver vinen kompleks og imponerende smag og aroma. Processen er lang, kompleks og præcis, hver flaske får dedikeret og personlig pleje.

Pelter Winery ligger i Golanhøjderne i det nordlige Israel og blev etableret af Tal og Nir Pelter i 2005. Tal har studeret vinavl og ønologi i Australien og står for vinproduktionen, mens Nir har ansvaret for branding, marketing and salg. Tal begyndte oprindeligt at producere vine på familiens gård ved Moshav Zofit i det centrale Israel. Pilotproduktionen der resulterede i 4000 flasker i 2002 og overgik til en fuldgyldig forretning i 2005. Brødrene Nir og Tal gik sammen som partnere og begyndte arbejdet med at etablere Pelter Winery i Golanhøjderne, der er karakteriseret ved: koldt tørt klima, dag/nat temperaturforskelle, basaltjord, stor højde og mange solskinstimer. Sammen skaber disse faktorer en langsom, lang modning og en række smagsdybder, der giver druer af meget høj kvalitet. I dag består Pelter Winery af i alt fire vingårde, som er alsidigt placeret i Israel, hvor der er store variationer både i forhold til jordbund og klima. På den måde kan det bedste fra flere forskellige områder kombineres med meget spændende vine til følge. I Danmark bor en 3. bror – Adar Pelter – som har ledt bestræbelserne med at få Pelter vin til Danmark og bistår Haugaard Vin i dialogen med vingården i Israel.

Vinens specifikationer

Årgang: Non Vintage
Område: Golan Heights, Israel
Vintype: Mousserende vin
Drue: Chardonnay 100%
Alkohol: 12,0 % vol.
Volumen: 75 cl.

 

Yderligere information

Land

Andet

,

Drue

Område