Yntro 2019, Sangiovese – La Stesa

Sangiovese - Toscana - La Stesa

La Stesa Yntro har en intens rubinrød farve. Rene aromaer af røde og små sorte frugter, urter og krydderier, noter af lakrids med vel integreret vanilje. I Smagen er vinen fyldig og struktureret med silkebløde, raffinerede tanniner, perfekt afbalanceret alkoholindhold. Den generøse syre giver friskhed og punch til en lang og kompleks finish.

91+ point hos Vinexpressen.dk

299,00 kr.

Varenummer 09001381 Kategorier , Mærker ,

På lager

-
+

Info

Druer:
Sangiovese 100%
Land:
Italien
Region:
Toscana
Område:
Maremma, Monte Amiata
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2109
Type:
Rødvin
Alkohol:
14%
Lagring:
22 måneder på store fade og ståltank
Vindyrkning:
Naturvin

Beskrivelse

Yntro er en vin lavet af 100% Sangiovese druer (druer der kommer fra syv små vinmarker i forskellig højde, eksposition og alder). Druerne håndplukkes og høstes midt i september. Klaserne afstilkes i hånden, og druerne presses let med de bare fødder. Til vinfremstilling anvendes kun naturlig gær. Vinen ligger i skinkontakt i 5 uger og efter malolaktisk gæring, forgår lagringen i en blanding af store tonneaux fade og ståltank i 22 måneder. La Stesa Yntro har en intens rubinrød farve. Rene aromaer af røde og små sorte frugter, urter og krydderier, noter af lakrids med vel integreret vanilje. I Smagen er vinen fyldig og struktureret med silkebløde, raffinerede tanniner, perfekt afbalanceret alkoholindhold. Den generøse syre giver friskhed og punch til en lang og kompleks finish.

Passer godt til

Grillet kød
Vildt kød
Pastaretter
lam

Primære Aromaer

Kirsebær
Krydderier
Vanilje
Lakrids

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol

1 anmeldelse af Yntro 2019, Sangiovese – La Stesa

  1. Simone

    Vinexpressen.dk

    Vidunderlig, fodtrampet og håndafstilket naturvin fra Maremma. Æblekerner, svesker, røde bær og strejf af vanilje. Herudover lidt tjære, Marie-kiks og ristet rugbrød. Medium koncentreret i smagen, der spændes fint op af en stram og moden garvesyre. Bravo. 91+

Tilføj en anmeldelse af varen