Geos 2020, Syrah – Fattoria Castellina

biodynamisk vindyrkning
Mængderabat
Pris ved 3 flasker 199 kr/stk

Tæt farve, mellem rubinrød og lilla, duften er intense frugtagtige med noter af røde blommer og kirsebær og derefter duften af enebær og peber, omgivet af balsamico og behageligt urteagtige sug. I smagen er den drikkelig og duftende, med krop og koncentration, men velafbalanceret af en livlig friskhed. Geos er perfekt at drikke til salte, ristede og fugtige retter, Fremragende med salte svampebaserede risottoer.

92 point hos Vinexpressen.dk

249,00 kr.

Varenummer 09001411 Kategorier , ,
-
+

Info

Druer:
Syrah 100%
Land:
Italien
Region:
Toscana
Område:
Montalbano
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2020
Type:
Rødvin
Alkohol:
13,5%
Lagring:
9 mdr. barrique 3 mdr. på flaske
Vindyrkning:
Biodynamisk, økologisk certificeret

Beskrivelse

Geos betyder Jord på græsk, og refereres til biodynamisk vindyrkning. Vinen er lavet på 100% syrah, og vinstokkene har en gennemsnitsalder på 20 år. Geos gærer spontant uden tilsætning af kunstig gær og ligger derefter i kontakt med skindene i cirka 5 dage. Lagring foregår på franske barrique i 9 måneder og yderligere 3 måneder på flaske. Tæt farve, mellem rubinrød og lilla, duften er intense frugtagtige med noter af røde blommer og kirsebær og derefter duften af enebær og peber, omgivet af balsamico og behageligt urteagtige sug. I smagen er den drikkelig og duftende, med krop og koncentration, men velafbalanceret af en livlig friskhed. Geos er perfekt at drikke til salte, ristede og fugtige retter, Fremragende med salte svampebaserede risottoer.

Passer godt til

Grillet kød
Pastaretter
lam

Primære Aromaer

Kirsebær
Blåbær
Tobak
Lakrids

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol

1 anmeldelse af Geos 2020, Syrah – Fattoria Castellina

  1. Simone

    Vinexpressen.dk – 92 point

    Virkelig lækker, autentisk og rustik næse, der strutter af brombær, læder, stald og en smule pulveriseret æbleskræl. Læg dertil et strejf af kakaopulver, rosin og øllebrød bøffet op med et viff af medicinskab. Ekstraktrig og umådelig flot balanceret i munden med en lille pikant syrenerve og prikken på tungen. Nøj, hvor smager den godt 92.
    29 oktober 2023

Tilføj en anmeldelse af varen