Chianti Montalbano Docg 2020 – Fattoria Castellina

Sangiovese - Toscana - Fattoria Castellina
Mængderabat
Pris ved 6 flasker 119 kr/stk

Typisk rubinfarvet med grant reflekser. Subtil og delikat der krydser næsen med frugtagtige noter af kirsebær og blomme, beriget med en stærk vinøs profil. I munden er den fyldig, afbalanceret, velsmagende i perfekt harmoni med de fornemmelser af frugt, der allerede opfattes i næsen. Den passer godt til traditionelle toscanske retter, pålæg og oste, grillet kød og velsmagende pasta retter.

5 stjerner hos VinAvisen.dk

149,00 kr.

Varenummer 09001404 Kategorier , ,
-
+

Info

Druer:
Sangiovese 100%
Land:
Italien
Region:
Toscana
Område:
Chianti Montalbano
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2020
Type:
Rødvin
Alkohol:
13%
Lagring:
12 mdr.på store fade, 6 mdr.på flaske
Vindyrkning:
Biodynamisk, økologisk certificeret

Beskrivelse

Montalbano er et af de otte underområder i Chianti DOCG der ligger vest for Firenze, et område hvor de gamle etruskere allerede producerede vin. Fattoria Castellina producerer vine og olier efter den biodynamiske metode, der repræsenterer det bedste for området. Denne chianti DOCG er lavet på 100% sangiovese. Vinen gærer spontant og derefter ligger den med skind kontakt i 15 dage. Lagringen foregår i store fade i 15 måneder, og aftapningen foregår uden filtrering og stabilisering. Typisk rubinfarvet med grant reflekser. Subtil og delikat der krydser næsen med frugtagtige noter af kirsebær og blomme, beriget med en stærk vinøs profil. I munden er den fyldig, afbalanceret, velsmagende i perfekt harmoni med de fornemmelser af frugt, der allerede opfattes i næsen. Den passer godt til traditionelle toscanske retter, pålæg og oste, grillet kød og velsmagende pasta retter.

Passer godt til

Grillet kød
Svine kød
Kogt kød

Primære Aromaer

Kirsebær
Lakrids
Viol

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol

1 anmeldelse af Chianti Montalbano Docg 2020 – Fattoria Castellina

  1. Simone

    VinAvisen.dk – 5 stjerner

    En rigtig dejlig Chianti-vin med mild aromatisk tobak i næsen og med en blød, saftig smag med friske bærnoter, en sart krydring og afrundede tanniner. Plask gerne vinen over i en karaffel et par timer før servering.

Tilføj en anmeldelse af varen