Arpago, Primitivo 2020 – I Pastini

Primitivo - Puglia - I Pastini
Mængderabat
Pris ved 6 flasker 99 kr/stk

Denne primitivo har en rubinrød farve med violette reflekser der har tendens til at skifte til granatfarve jo ældre den bliver. Vinen har en dyb koncentration af frugt og en intens duft med antydninger af skovbær såsom kirsebær, brombær, noter af blommer og syltede kirsebær. Smagen er duftende og omsluttende. Vinen passer fremragende til pålæg, pasta med kraftige kødsaucer, grillede kød, vildt og modne oste.

5 stjerner hos VinAvisen.dk 

149,00 kr.

Varenummer 09001138 Kategori
-
+

Info

Druer:
Primitivo 100%
Land:
Italien
Region:
Puglia
Område:
Valle d´Itria
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2020
Type:
Rødvin
Alkohol:
14%
Lagring:
10 mdr.på ståltank, 2 mdr.på flaske
Vindyrkning:
Konventionel

Beskrivelse

Primitivo der er af kroatisk oprindelse blev importeret og dyrket i områderne Gioia del Colle og derefter produceret i hele Puglia. Navnet “Primitivo” stammer fra det latinske ord “Primativus” netop på grund af druens tidlige modning. Arpago er en Primitivo der dyrkes i Taranto-området. Denne primitivo har en rubinrød farve med violette reflekser der har tendens til at skifte til granatfarve jo ældre den bliver. Vinen har en dyb koncentration af frugt og en intens duft med antydninger af skovbær såsom kirsebær, brombær, noter af blommer og syltede kirsebær. Smagen er duftende og omsluttende. Vinen passer fremragende til pålæg, pasta med kraftige kødsaucer, grillede kød, vildt og modne oste.

Vingården “I Pàstini” blev etableret i 1996 og ligger i hjertet af Valle d’Itria (Trulli-dalen) mellem kystbyerne Brindisi og Bari i Puglia. Det er et af de mest karakteristiske områder i Puglia, som altid har været særligt velegnet til produktion af lokale hvide druer af høj kvalitet. Vingården er på 15 hektar og administreres af familien Carparelli hvis fokus er at genopdage og forbedre de lokale druesorter.

Passer godt til

Grillet kød
Vildt kød
Pastaretter
lam

Primære Aromaer

Kirsebær
Brombær
Tobak
Lakrids

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol

1 anmeldelse af Arpago, Primitivo 2020 – I Pastini

  1. Simone

    VinAvisen.dk – 5 stjerner

    En åben og charmerende rødvin med varme krydrede noter, god bærmost og en behagelig tørhed til slut i den lange eftersmag. Tanninerne er velintegrerede. Prisen ved 6 flasker er nok den rigtige og indkasserer den femte stjerne.

Tilføj en anmeldelse af varen